Zaobljuba.si: Trendi poročnega nakita

 

Portal Zaobljuba.si

Trendi poročnega nakita

jan 2014

 

Včasih so neveste nosile drobne uhane in tanko verižico, danes pa je poročni nakit vse prej kot klasičen. Dovoljeno je vse, kar vam je všeč, pa vendar nekatere usmeritve na modnih brveh izstopajo.

Če najprej pogledamo svetovne modne trende za leto 2014, moramo zapisati, da so poročne obleke v slogu prefinjenih francoskih čipk. Oh, ta večna čipka je temelj poročne mode že stoletja, saj deluje elegantno in prefinjeno. Zato, če načrtujete poroko, imejte v mislih tudi kaj čipkastega. Večina poročnih oblek je namreč narejenih tako, da načelno ne ponujajo čipk od glave do pet, ampak je čipka le v zgornjem ali spodnjem delu, letos mnogokrat krasi hrbet ali je v neposrednem stiku s kožo – zastira dekolte, hrbet ali rame. Čipka na koži namreč doda poročni obleki največji učinek.

Letos se bo tako čipka pojavljala povsod, ali bo čipkasta cela obleka, ali bodo na njej le čipkasti detajli, modni dodatki, ali bodo čipke drobni detajl za poročni dekor – od poročnih vabil do poročne torte.

 

Modni dodatki bodo tako sledili modni težnji, ki poudarja večno romantiko. Vse bo zelo ženstveno in seksi.
 

Letos velika izbira raznovrstnega nakita iz večnih biserov, kristalov Swarovski in unikatnih kosov nakita.

Biseri so večni. Če boste oblekle bogato poročno obleko, izberite diskreten nakit, ki bo dopolnjeval celotno podobo.

Kristali Swarovski so odlična izbira, če želite poročni nakit uporabljati še za druge priložnosti. Izbira barv je neskončna, zato boste zagotovo našle svoj priljubljeni odtenek.

Unikatni nakit bo razveselil tiste neveste, ki želite nekaj posebnega, drugačnega in še ne videnega. Našle boste unikaten ročno izdelan nakit različnih slovenskih oblikovalk, ki so vse razvile svoj poseben in drugačen stil ustvarjanja. Izbirate lahko med ročno izdelanim nakitom iz kristalov, nakitom iz prepletenih žičk s steklenimi biseri in kristali Swarovski ter drugim nakitom v različnih barvnih odtenkih.

Ne smemo pa pozabiti dodatkov za lase, ki so letošnjo sezono spet »in«, kot so razni obroči s cvetličnimi dodatki, lasnice, trakovi, perje z biseri ipd. Te dodatki delujejo zelo izbrano, vendar ne smejo biti premočni; paziti morate tudi pri izbiri drugega nakita. Dobro je upoštevati dejstvo »manj je več«. Če boste izbrale dodatek za v lase, naj bodo uhani drobni, verižice se izogibajte, če ni minimalistična, oziroma dodatku v laseh naj družbo raje dela bogatejša zapestnica, ki se seveda mora ujemati z lasnim dodatkom.

 

Kaj pa barve?

Kristalni in klasični nakit bo vedno moden, vendar pa modne težnje pozivajo neveste, naj bodo vsaj glede barv mnogo pogumnejše in drznejše. Letos bodo v modi kraljevsko modra, vijolična in briljantno črna barva. Tiste manj drzne pa se lahko odločite tudi za pastelne odtenke. Zlatarnica svetuje, da za »piko na i« izberete čevlje in rože v enakem odtenku, ženinu pa v žepek zataknite robček ali izberete kravato v enaki barvi.

 

Kaj običajno izberejo naše neveste?

Naše neveste se odločajo za bolj klasični nakit, kot so kristali in biseri. Tiste bolj pogumne pa posegajo tudi po bogatejših, glamuroznih kosih nakita ali po ročno izdelanem nakitu v barvi, ki je rdeča nit poroke; s tem svojo poroko še dodatno poosebijo.

Seveda pa moramo tudi dodati, da se naj ne glede na to, kakšna je letošnja modna usmeritev, neveste odločajo predvsem po občutku, saj morajo biti tisti dan sproščene. Odločite se le za en »stajling« in ga dodobra dodelajte.

 

Portal Zaobljuba.si http://www.zaobljuba.si/blog/porocni-nasveti/trendi-porocnega-nakita

 

Portal Zaobljuba.si: Trendi poročnega nakita